Activiteiten

Genieten van de natuur

De Leiestreek, het Meetjesland, tussen Gent, Brugge en Zeeuws-Vlaanderen, is een vlak fietsparadijs met in het noorden het prachtige krekengebied. Meer naar het zuiden vind je uitgestrekte bossen en velden. Een regio voor wie houdt van natuur en platteland. Fietsen en wandelen kan op het fietsnetwerk en de beide uitgebreide wandelnetwerken (‘Bossen’ en ‘Kreken’). Daarnaast vind je online nog enkele pareltjes van fiets- en wandel lussen.

Mooi en verrassend in elk seizoen…

 

Kunst en Cultuur

De Leiestreek met Deinze en Sint-Martens-Latem heeft naast recreatieve eigenschappen ook een kunstminnende dimensie. Nevele ligt tussen de twee kunststeden Gent en Brugge. Via de E40 liggen deze steden op amper 20 minuten rijden van De Steenakker.

Kortom, Nevele heeft tal van centrumfuncties en is een perfecte uitvalsbasis voor allerlei belevenissen: wandelen, fietsen of genieten van kunst. Een bezoekje aan het kasteel van Ooidonk is zeker ook niet te versmaden.

Shoppen en lekker eten

Of misschien gaat u wel graag es shoppen in Gent of Brugge, alles is op een boogscheut van bij ons. Op zoek naar een culinair hoogstandje? Dan bent u in Nevele ook aan het juiste adres. We delen graag onze restauranttips met u. Zelf roeren Jean-Paul en Isabelle ook graag es in de potten.

DSC01123