De Steenakker

De Steenakker is onze naam

Wij vonden onze inspiratie in de oude benaming van onze locatie namelijk  de akker naast ‘De Steenoven’. De Steenoven was in de 19e eeuw een ontginningsplaats voor klei voor de boerderijen in de omgeving. Hier stond een oven waar de stenen werden gebakken. Nu vindt u op dezelfde plaats onze B&B De Steenhove en ernaast ons hostel De Steenakker. De naam ‘hove’ komt van een hof, een boerderij. Een hof dient om in te wonen en is een rustplaats. Op een akker worden cultuurgewassen verbouwd. We hebben met deze combinatie van steen (duurzaam materiaal) en hove (rustplaats voor mens en dier), akker (waar het gonst van activiteiten) onze filosofie willen benadrukken : duurzaamheid in materialen, duurzaamheid in relaties, rust voor iedereen, liefde voor de cultuur en arbeid van de mens.

Het team van De Steenakker: Jean Paul, Chris en Isabelle staat voor u klaar en zoals echte scouts ‘steeds paraat’.

Ligging

De Steenakker is gelegen te Nevele, in het lommer van de bomenrijen van het Meetjesland en de Leiestreek. Neem afrit 12 ‘Nevele op E 40 De Steenakker, luttele minuten later bereikt u onze accommodatie, op amper 1.5 km van de exit. Het station Hansbeke is slechts 4km ver, en er is een halte van de belbus van De Lijn op 100 m.
Wij kunnen u oppikken aan het station met één van onze elektrische wagentjes.

Het Meetjesland, tussen Gent, Brugge en Zeeuws-Vlaanderen, is een vlak fietsparadijs met in het noorden het prachtige krekengebied. Meer naar het zuiden vind je uitgestrekte bossen en velden. Een regio voor wie houdt van natuur en platteland. Fietsen en wandelen kan op het fietsnetwerk en de beide uitgebreide wandelnetwerken (‘Bossen’ en ‘Kreken’). Daarnaast vind je nog enkele pareltjes van fiets- en wandellussen. De Leiestreek met Deinze en Sint-Martens-Latem heeft naast deze recreatieve eigenschappen ook een kunstminnende dimensie. Nevele ligt tussen de twee kunststeden Gent en Brugge. Via de E40 liggen deze steden op amper 20 minuten rijden van De Steenakker.

Kortom, Nevele heeft tal van centrumfuncties en is een perfecte uitvalsbasis voor allerlei belevenissen: wandelen, fietsen of genieten van kunst. Op zoek naar een culinair hoogstandje? Dan bent u in Nevele ook aan het juiste adres. We delen graag onze restauranttips met u.